Ze weten wie je bent en wat je doet, liggen ook jouw gegevens voor het oprapen?

Man Holding Laptop Computer With Both Hands

Waarschijnlijk zijn meerdere hackers in het bezit van je wachtwoorden…

Verschillende bedrijven zijn wereldwijd actief in het verzamelen van gelekte data van sites en bedrijven. Hoe vaker je voorkomt, hoe meer ze van je weten.

Deze gegevens zijn te koop, of worden gratis weggegeven op diverse online fora.

Ransomware

In de laatste jaren is het gebruik van ransomware door hackers sterk toegenomen. Ransomware is een groep computerprogramma’s die worden gebruikt om bedrijfsgegevens te stelen en te gijzelen. Een hacker die bedrijfsgegevens gijzelt, vraagt het bedrijf om een losgeld te betalen om de gegevens weer vrij te krijgen. Als het bedrijf niet betaalt, geeft de hacker de gegevens gratis cadeau aan iedereen.

Macbook Pro Turned-On

Met deze tactiek kunnen hackers bij bedrijven toegang krijgen tot kritieke bedrijfsgegevens, waaronder persoonlijke gegevens van klanten, financiële gegevens en andere gevoelige informatie.

Hackers kunnen de gegevens gebruiken voor verschillende doeleinden. Sommige hackers verkopen de gegevens op de zwarte markt voor een goede prijs. Anderen gebruiken de gegevens voor hun eigen voordeel, bijvoorbeeld door het bedrijf te chanteren. Er is ook een groep hackers die het gijzelen en afpersen overslaat en de gestolen gegevens direct publiceert.

Hackers kunnen de gegevens ook gebruiken om een ​​”giga set” met gegevens te maken. Met deze set kunnen hackers een profiel maken van iemand, inclusief financiële gegevens, medische gegevens, persoonlijke informatie en andere gevoelige informatie. Met deze informatie kunnen hackers je identiteit stelen, je creditcards afsluiten, je bankrekeningen leegmaken en meer.

Bekijk wat ze van je weten

Wil je weten of ook jouw wachtwoorden verhandeld worden?

Hioe komen ze aan deze gegevens?

Hackers kunnen inloggegevens krijgen door enkele verschillende methoden te gebruiken. Ten eerste kunnen ze proberen de gegevens te raden door gebruik te maken van woordenboekaanvallen, waarbij ze woorden uit een woordenboek gebruiken om te proberen het wachtwoord te raden.

Black Flat Screen Computer Monitor

Ten tweede kunnen ze ook proberen phishingaanvallen uit te voeren, waarbij ze proberen mensen te misleiden om hun inloggegevens te verkrijgen. Ten slotte kunnen ze ook proberen in te breken op servers om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, waaronder inloggegevens.

Over de auteur

Scroll naar boven