Kat veroorzaakt overstroming in gemeentehuis Dokkum, kosten lopen op tot €20.000!

Dokkum Stadhuis

Een kat heeft flink wat schade aangericht aan het gemeentehuis van Dokkum, dat na maandenlange verbouwingen bijna af was.

Pexels Photo 156934
Kun Je Het Deze Schat Kwalijk Nemen?


Het dier zette een kraan open, waardoor het pand “enkele centimeters” onder water kwam te staan. De kosten bedragen meer dan 10.000 euro.

Het was vorige week vrijdag toen de kat het nieuwe gemeentehuis van het Friese Dokkum binnen sloop. Niemand had verwacht dat het dier in staat zou zijn om zo’n chaos te creëren. Het dier kroop op een van de verdiepingen door een gat en heeft daarbij de kraan van een leiding opengedraaid.

Het duurde niet lang voordat de schade zichtbaar werd. Toen een aannemer de volgende dag langskwam, vond hij een stoel vol kattenhaar en stonden verschillende ruimtes meerdere centimeters onder water. Het was een verontrustend gezicht, met water dat zelfs door de muren en meubels was getrokken. Het water lekte ook door naar de parkeergarage. De betonvloer moet goed drogen, maar is niet onherstelbaar beschadigd.

In de dagen die volgden, hebben bouwvakkers hard gewerkt om de ravage op te ruimen. Het was een enorme taak, maar ze waren vastbesloten om het gebouw weer in orde te krijgen. Ondanks de schade ging de officiële opening op 22 mei door, hoewel 35 van de 183 werkplekken nog niet gebruikt konden worden. Wethouder Bert Koonstra vertelde aan de Leeuwarder Courant dat de schade tussen de 10.000 en 20.000 euro ligt.

Het verhaal eindigt met een beetje humor. De kat is inmiddels gevonden en het gebouw uitgezet. “In Downing Street hebben ze Larry de kat. Wij hebben hier blijkbaar Doerak de kater”, aldus Koonstra. Het lijkt erop dat Doerak een blijvende indruk heeft achtergelaten op het gemeentehuis van Dokkum.

Over de auteur

Scroll naar boven