Er is zojuist bekend gemaakt dat Jos B. schuldig is verklaart aan het misbruiken van Nicky Verstappen. De rechtbank heeft net besloten dat Jos B. geen tbs krijgt maar alleen 12.5 jaar celstraf.

Er is genoeg bewijs volgens de rechter dat Jos B. de 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd en misbruikt in 1998. Over het seksueel misbruik zeggen ze het volgende:

“Het niet aantreffen van sporen, zoals sperma, zegt niets. Seksuele handelingen hoeven volgens deskundigen niet perse sporen achter te laten.”

Het is niet bewezen dat er doodslag heeft plaatsgevonden maar wel dat door de acties van Jos B, Nicky Verstappen dood is gegaan en hij daar dus volledig voor verantwoordelijk is.

Het openbaar ministerie wilde 15 jaar gevangenisstraf en ook tbs maar de advocaat van Jos B. vindt dat alles ook anders had kunnen verlopen en is het daarom niet eens met de schuldspraak en wilde zelfs dat Jos. B weer op vrije voeten moest komen.

Waar de rechtbank ook naar heeft gekeken is het opvallende feit dat er sinds 1998 geen andere slachtoffers zijn geweest (of zich hebben gemeld).

Hij zegt daar het volgende over en vat het zo samen:

“Geen enkele straf is gepast aan wat er is gebeurt. Geen enkele straf zal de vragen beantwoorden. Geen enkele straf brengt Nicky terug. U heeft met uw handelen veel verdriet aangericht”

Wat vind jij van deze hele zaak en het oordeel? Is de straf terecht of veel te weinig? Laat je reactie achter door hieronder op reageren te klikken.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!