Paul de Leeuw bleek vaker grensoverscheidend gedrag te hebben vertoond

Spraakmakend Gerucht Over Paul De Leeuw In Roddelpraat

Eerder schreven we over een uitzending van Roddelpraat waarin een schokkende roddel over Paul de Leeuw werd uitgezonden.

Na wat verdere research zijn we er achter gekomen dat eind 2022 er al een flinke media-rel rond Paul de Leeuw speelde. Het betrof hier zijn rol in het programma De Boerderij van Dorst (BNNVARA).

Reactie Paul de Leeuw

Een beetje een misstap voor Paul de Leeuw. Ook Paul de Leeuw heeft zijn fouten in de Boerderij van Dorst toegegeven. Het land loopt gevaar door de angstcultuur die Matthijs van Nieuwkerk in de schaduw in De Wereld Draait Door heeft geknutseld. De Boerderij van Dorst is vooraf opgenomen en dus niet opgenomen zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

Paul de Leeuw legt zich er ook bij neer dat hij een misdaad heeft gepleegd.

BNNVARA-presentator Paul de Leeuw deed in Boerderij van Dorst openheid van zaken over zijn eigen fouten tijdens het filmen van programma’s. “Ja, je gaat wel eens over de schreef, ja. Daar moet je inderdaad in gecorrigeerd worden”, gaf Paul de Leeuw toe aan het publiek. Jammer… Dan is het moment waarop de natie uitbarstte vanwege de andere BNNVARA-presentator. U kent hem wel.

Paul De Leeuw Bleek Vaker Grensoverscheidend Gedrag Te Hebben Vertoond

Raven van Dorst vraagt hem in het programma wanneer hij boos is geweest op de achtergrond. Daarop reageert Paul met: “Naarmate je ouder wordt, is het ook veel minder, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit zien die zeggen: ‘Hij was zo irritant en vervelend’. Maar ja… Ja, ik kan vervelend zijn. Natuurlijk, ja zeker. Dat is nu veel minder. Veel minder.”

Het ultieme excuus

De reden die hij gebruikt is dat hij zijn droom om een uitstekend programma te hosten op deze manier probeerde te bereiken. “Je streeft naar het perfecte of het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme. Voordat ik omhoog ging, pestte ik iedereen altijd een beetje. Niet om, maar gewoon om mezelf scherp te krijgen. Het vervelende jongetje was ik toen. Op het moment dat ik het podium opging, was ik die leuke presentator,” erkent Paul. Het klinkt ook alsof iemand met een soortgelijke persoonlijkheidsbreuk als Matthijs van Nieuwkerk. heeft geleden of heeft gehad.

Waanzin om de boel op scherp te zetten

Simone Weimans, bekend van het NOS Journaal, staat ook op tafel als interviewer in de show van Raven. Ze reageert op de opmerkingen van de Leeuw: “Maar ja, dat kan echt niet meer. Althans, dat hele irritante gedoe. Je wordt er gewoon op aangesproken en op aangesproken.”

Paul verdedigt zich en stelt dat het vooral een kwestie van flauwekul was om mensen aan het praten te krijgen. “Kan dat intimiderend zijn voor mensen, denk je?” vraagt Raven. “Ik denk dat ik sowieso intimiderend zou kunnen overkomen, want ik ben natuurlijk veel en praat veel en spreek toch altijd. En ben dominant,” zegt Paul. Paul. Het is zijn persoonlijkheid niet iets wat hij kan veranderen. Ja, precies…

“Doe eens normaal”

Paul erkent dat er momenten zijn dat het te ver kan gaan in het opnaaien. Raven omschrijft het als een ‘hot issue’ en zegt dat de giftige omstandigheden in Hilversum één voor één worden aangepakt. Dat klopt. Elke dag worden ze geëlimineerd.

Raven vraagt zich af hoe mensen op deze manier zo ver gaan. Simone weet vreemd genoeg het antwoord: “Ik denk dat als je niet gecorrigeerd wordt en je bent een ster en je gaat maar door en je denkt dat alles mogelijk is… Als niemand dan zegt ‘get a grip’, dan wordt het gewoon je bestaan. Dan creëer je gewoon een soort monster en dan gaat het de grens over.”

Als Raven de onhandige Paul de Leeuw vraagt of hij zich herkent in de scène, antwoordt Paul: “Ja, je gaat wel eens over de schreef, ja. Daarin moet je inderdaad gecorrigeerd worden. Ik denk wel dat gelijkheid het soms ook plat kan maken. Soms heb je ook temperament nodig om het weer scherp te krijgen.”

Wordt vervolgd…

Over de auteur

Scroll naar boven