Het vuurwerkverbod heeft dit jaar heel veel los gemaakt en winkeliers zijn het hier ook totaal niet meer eens. Ongeveer 150 winkels willen toch wel vuurwerk verkopen en stappen daarom naar de rechter toe. Volgens hun is de overheid veel te laat met het verbod.

Veel winkeliers zeggen dat ze corona gebruiken om zo maar een vuurwerkverbod te kunnen invoeren. Het is een wet die veel winkels kapot maakt.

“We hebben alle respect voor handhavers en mensen die werken in de zorg. Maar zo’n extreme maatregel op dit tijdstip is absurd.

Als je het nodig vindt om vuurwerk te verbieden, had je dat ook dit voorjaar al kunnen bedenken toen de crisis uitbrak” laat advocaat Lex de Jager van een boze winkelier weten.

Het is niet lang geleden dat de overheid besloot om een vuurwerkverbod in te voeren, dat was namelijk op 13 november. Het enige wat je nog kunt kopen is vooral kindervuurwerk en het afsteken van vuurwerk mag ook niet.

Winkeliers willen duidelijkheid

Misschien wel het grootste probleem is dat veel winkeliers al inkopen hebben gedaan wat inhoudt dat veel vuurwerk al richting Nederland komt.

De overheid besloot daarom 40 miljoen euro euro aan winkels te geven die hier de dupe van zijn. Hoe en wanneer ze dat gaan krijgen weet niemand zegt de advocaat: “Wat wij nu kunnen zien, is dat vooral vervoers- en opslagkosten worden gecompenseerd. Over hoe er wordt omgegaan met verlies van omzet en reeds betaalde voorschotten bij leveranciers, is nog heel veel onduidelijk.”

De overheid zegt zelf dat dit écht nodig is omdat de zorg het anders te druk krijgt ivm met het coronavirus. Het aantal doden en zieken bij elkaar zou gewoon teveel zijn.

Wat vind jij van deze actie? Goed, of juist niet? Laat het weten door hieronder op reageren te klikken.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!