Veel Europese landen scherpen hun maatregelen aan: noodtoestand en avondklok

Veel Europese Landen Scherpen Hun Maatregelen Aan: Noodtoestand En Avondklok

Omdat de cijfers zo snel stijgen zijn er veel Europese landen die hun regels deze week strenger hebben gemaakt. In Spanje is de noodtoestand van start gegaan, Frankrijk een avondklok en in Italië zijn er verschillende plekken die dicht moeten.

Spanje

De Spaanse premier Pedro Sánchez kondigde zondag een nieuwe alarmfase voor Spanje aan, die net in werking is getreden. De Spaanse regio’s zullen worden belast met de uitvoering van de beperkingen van het coronavirus die zij nodig achten, en onder de noodtoestand zullen zij nu de grondrechten zoals het vrije verkeer kunnen beperken zonder zich eerst tot de rechter te hoeven wenden voor hun zegen. Het decreet dat vandaag door het kabinet is goedgekeurd, bevat één algemene beperking: een avondklok, waarvan het tijdstip door de regio’s in beide gevallen met een uur kan worden gewijzigd.

Italië sluit sportscholen, bioscopen en zwembaden, terwijl Spanje de avondklok introduceert.

Bioscopen, zwembaden en sportscholen zullen in Italië vanaf maandag sluiten en bars en restaurants zullen om 18.00 uur moeten sluiten, maar winkels en de meeste andere winkels zullen open blijven.

Avondklok in Frankrijk

Meer dan tweederde van de Fransen is verplicht om ’s avonds thuis te blijven, terwijl het aantal doden in Duitsland meer dan tienduizend bedraagt, als gevolg van een tweede golf van de Covid-19-epidemie die Europa treft en haar landen verplicht om beperkingen op te leggen om deze epidemie te bestrijden, aldus Agence France-Presse.

En na de avondklok die in Frankrijk van 21.00 tot 6.00 uur is ingesteld en die voornamelijk betrekking heeft op 20 miljoen mensen, is deze vanaf afgelopen zaterdag uitgebreid tot 46 miljoen mensen gedurende zes weken, terwijl het aantal nieuwe besmettingen met het Coronavirus in dit land meer dan een miljoen gevallen bedroeg, te midden van de autoriteiten ‘waarschuwing voor een tweede golf’, die erger is dan de eerste. ”

Over de auteur

Scroll naar boven