Supermarkten hebben niet-essentiële goederen in de ban gedaan terwijl Wales aan een nationale lockdown begint.

Vanaf 18.00 uur worden winkels gedwongen om 17 dagen lang te sluiten, tenzij ze essentiële zaken zoals voedsel verkopen.

De eerste minister Mark Drakeford heeft gezegd dat supermarkten ook moeten stoppen met het verkopen van items zoals kleding als een kwestie van “eerlijkheid” tot 9 november.

Maar het Welsh Retail Consortium zei dat het “diep teleurgesteld” was met het “ondoordachte beleid”.

De detailhandelaren hebben gezegd dat de regels verwarrend zijn omdat ze geen enkele definitie hebben gekregen van wat essentieel is.

Volgens de wet zullen kleding- en thuiswinkels en tuincentra tijdens de nationale lockdown moeten sluiten, terwijl supermarkten, apotheken en ijzerwarenwinkels open kunnen blijven.

Op donderdag zei de Welshe regering dat de supermarkten verteld zouden worden om geen niet-essentiële goederen te verkopen, zoals kleding, speelgoed, decoraties en elektrische artikelen tijdens de 17 dagen durende brandgang.

Er werd een plastic bekleding gezien die over kussens en kattenmanden werd geplaatst in Asda in Coryton, Cardiff.

Het bedrijf zei dat het “weinig tijd had gekregen om deze veranderingen door te voeren of om duidelijkheid te scheppen over wat als “essentieel” wordt beschouwd” en had “zijn diepe bezorgdheid geuit over de gevolgen voor klanten die toegang hebben tot producten die ze echt nodig hebben”.

“Duidelijkheid”

Tesco zei dat het “ongelooflijk hard” zou werken om aan de regels van de Welshe regering te voldoen, terwijl Sainsbury’s zei dat het “de klok rond werkte om veranderingen door te voeren”.

Het Welsh Retail Consortium zei: “Ondanks het gebrek aan duidelijkheid van de regering, zullen onze leden zich nu richten op het uitrusten van hardwerkende collega’s met zoveel mogelijk informatie, gezien de onmiskenbare onzekerheid en complexiteit die door deze beslissing is veroorzaakt.”


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!