Pas op! Nieuwe covid golf in China, wat betekent dit voor ons?

Wit Herenoverhemd

Er is belangrijk nieuws! China bereidt zich voor op een nieuwe golf van covid-19 infecties. Het aantal gevallen zou kunnen oplopen tot maar liefst 65 miljoen per week tegen het einde van juni. Dit verontrustende nieuws komt van Zhong Nanshan, een specialist in luchtwegaandoeningen, die dit onlangs bekend maakte op een biotechnologische conferentie in Guangzhou.

Brandende Lichten Op De Brug Gedurende De Nacht

De nieuwe variant van het omicron virus, genaamd XBB, zorgt voor een toename in het aantal gevallen in China sinds eind april. Volgens rapporten wordt verwacht dat XBB tegen het einde van mei zal leiden tot 40 miljoen infecties per week, met een piek van 65 miljoen een maand later. Dit gebeurt bijna zes maanden nadat Beijing zijn covid Zero-beperkingen heeft afgeschaft, waardoor het virus zich snel kon verspreiden onder de 1,4 miljard inwoners van het land.

Covid-19, Virus, Coronavirus

In reactie op deze nieuwe dreiging, is China haastig bezig zijn arsenaal aan vaccins uit te breiden met nieuwe immunisaties die specifiek gericht zijn op XBB. Het geneesmiddelenregulerende orgaan van het land heeft al voorlopige goedkeuring gegeven aan twee van zulke vaccins, en er wordt verwacht dat er binnenkort nog drie of vier zullen worden goedgekeurd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onlangs aanbevolen dat de covid-19 boostershots van dit jaar worden bijgewerkt om te richten op de momenteel dominante XBB varianten. Fabrikanten van covid-19 vaccins zoals Pfizer/BioNtech, Moderna Inc en Novavax Inc ontwikkelen al versies van hun respectievelijke vaccins gericht op XBB.1.5 en andere momenteel circulerende stammen.

Vaccinatie, Impfspritze, Geneeskunde

Terwijl China zich voorbereidt op deze nieuwe golf van infecties, blijft het afwachten hoe effectief deze nieuwe vaccins zullen zijn in het indammen van de verspreiding van XBB. Met miljoenen verwachte gevallen per week, is het duidelijk dat de strijd tegen covid-19 nog lang niet voorbij is.

Deel dit bericht alstublieft met uw vrienden en geliefden om ze op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Laten we er voor elkaar zijn in deze moeilijke tijden! En vergeet niet, uw mening is belangrijk voor ons, dus laat hieronder een reactie achter met uw gedachten en vragen. Samen staan we sterk!

Over de auteur

Scroll naar boven