De overheid wil dat er dit jaar geen vuurwerk wordt afgestoken door een verbod in te voeren. Dit laten bronnen weten aan de NOS. Dit voorstel gaat aankomende dinsdag besproken worden en vrijdag weten we of dit ook echt gaat gebeuren.

De overheid wil iedereen die in de vuurwerk business zit wel compenseren en daar wordt ook over gesproken.

Groenlinks en Partij voor de Dieren willen erg graag zo’n verbod en hebben daar ook een oproep voor gedaan. Ze willen dit al een lange tijd maar door corona pleiten ze al helemaal voor zo’n verbod omdat de druk op de zorg al zo hoog is. Veel mensen in de zorg werken nu al extra hard vanwege corona en als er straks extra gewonden zouden komen door vuurwerk zou die druk alleen maar hoger worden.

Maar het zijn niet alleen partijen die dit willen. Ook burgemeesters, de politie en anderen willen graag een vuurwerkverbod.

Een paar maanden geleden was de overheid al voor een gedeeltelijke verbod van vuurwerk, dit kwam omdat er veel druk ontstond van meerdere kanten. Dit is al ingevoerd want er mogen bijvoorbeeld geen knalvuurwerk en vuurpijlen worden afgestoken en nu komt siervuurwerk daar waarschijnlijk ook bij.

Volgens de politie is een volledig vuurwerk verbod beter omdat ze er dan meer controle over hebben:

“Een algeheel verbod verlicht ons werk en maakt het ook veiliger voor onze handhavers”.

Als we kijken naar wat de ministers er in de tweede kamer van vinden; die vinden het een goed idee en de meerderheid is al over.

Stelling: “Dit verbod zou er uiteindelijk voor moeten zorgen dat we een algeheel vuurwerkverbod moeten krijgen.” laat in de reacties weten wat jij hiervan vindt. Dit kun je doen door hieronder op reageren te klikken.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!