Donald Trump heeft zijn lange stilzwijgen na de Amerikaanse verkiezingen verbroken om te beweren dat hij nog steeds ‘makkelijk zal winnen’.

Het addertje onder het gras bij zijn uitspraak is dat als je ‘de legale stemmen telt’, hij de verkiezingen van 2020 zal winnen.

De president gaat door met zijn ongecontroleerde beweringen dat de verkiezingen het slachtoffer zijn geworden van illegale stemmingen, geknoei met de stemmen en ongepaste tellingen.

Zijn verklaringen zijn niet onderbouwd en Trump’s team heeft geprobeerd het tellen van de stemmen te stoppen om ervoor te zorgen dat Republikeinse waarnemers in de kamers kunnen komen waar elke stem is ingediend.

Trump zegt dat hij ongelooflijk trots is op de campagne die hij heeft gevoerd en dat hij er zeker van is dat hij nog steeds zal winnen.

“In Georgië heb ik veel gewonnen, met een voorsprong die in de buurt komt van 300.000 stemmen” zei hij.

“Ze hadden hem vier punten hoger gegeven in Ohio, de grote staat. De Washington post 17 punten in Wisconsin en het was in principe gelijk. Ze waren er ongeveer 17 punten vanaf.

Hij bleef ook beweren dat de Democraten de verkiezingen proberen te stelen, ondanks dat er geen bewijs van is.

“De mensen weten wat er gebeurt en ze hebben gezien wat er gebeurt. Er zijn incidenten gemeld. Een enorm onderzoek dat aan de gang is en dit is een geval waar zij proberen om een verkiezing te stelen, om een verkiezing te ruïneren en wij kunnen dat niet laten gebeuren,” zei Trump.

“We denken dat er veel rechtszaken zullen worden gevoerd omdat we zoveel bewijs hebben, zoveel bewijs en het gaat misschien eindigen bij het hoogste gerechtshof in het land. We zullen zien. Maar we denken dat er veel rechtszaken zullen komen.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!