Van de 21 rechtszaken die door de Trump-campagne en de Republikeinse ambtenaren zijn ingediend, is er volgens een nieuw rapport van Business Insider sinds de verkiezingsdag op 3 november een totaal van nul gewonnen.

Donald Trump heeft er alles aan gedaan om Joe Biden ervan te weerhouden de presidentsverkiezingen te winnen… Ook al heeft hij al toegegeven dat zijn tegenstander inderdaad heeft gewonnen.

Hij weigert formeel toe te geven dat Biden heeft gewonnen en Trump had meerdere keren geëist dat sommige staten moesten stoppen met het tellen van de stembiljetten – iets wat hij niet kan afdwingen.

Hij beweert ook aan de supporters dat hij het slachtoffer is geworden van illegale stemmingen maar wil dit niet bewijzen.

In feite hebben zijn campagne en andere republikeinse groepen in totaal 21 rechtszaken aangespannen sinds de verkiezingsdag, waaronder rechtszaken in Pennsylvania (zeven verliezen, vier hangende), Nevada (twee verliezen, één hangende), Georgië (één verlies), Michigan (vier verliezen) en Arizona (één verlies, één is nog bezig).

Als je even snel rekent zul je merken dat van de 21 rechtszaken er momenteel nul zijn die zijn gewonnen door Trump en zijn bondgenoten.

Terwijl zes zaken nog in behandeling zijn, zijn er al 15 ingetrokken of verloren, wat betekent dat de zaken er waarschijnlijk niet al te goed uitzien voor Trump omdat ongegronde claims blijven beweren dat de verkiezing ‘gemanipuleerd’ is door de Democraten.

Uit een nieuwe opiniepeiling van Reuters en Ipsos bleek dat ongeveer de helft van alle Republikeinen gelooft dat president Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen ‘terecht’ heeft gewonnen maar dat die van hem is gestolen door een wijdverbreide kiezersfraude die de voorkeur gaf aan de democratisch verkozen president Joe Biden.

Uit de opiniepeiling bleek dat de openlijke trotsering van Trump op de overwinning van Biden bij zowel de volksstemming als het kiescollege “het vertrouwen van het publiek in de Amerikaanse democratie, met name onder Republikeinen, lijkt te beïnvloeden”.

In totaal was 73 procent van de ondervraagden het ermee eens dat Biden de verkiezingen won terwijl slechts vijf procent dacht dat Trump de winnaar was.

Echter, toen er werd gevraagd of Biden ‘terecht had gewonnen’, waren de Republikeinen dubieus – met 52 procent van de Republikeinen die zeggen dat Trump ‘terecht had gewonnen’, vergeleken met 29 procent die zegt dat Biden dat deed.

“68% van de Republikeinen zei dat ze bezorgd waren dat de verkiezing ‘gemanipuleerd’ waren, terwijl slechts 16% van de Democraten en een derde van de onafhankelijken net zo bezorgd waren,” verklaarde Reuters.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!