De Pakistaanse premier heeft in principe een wet goedgekeurd inzake de chemische castratie van verkrachters.

De voormalige cricketkapitein en de Pakistaanse premier Imran Khan hebben gisteren de wet goedgekeurd die volgens lokale rapporten ook voorziet in snelle gevallen van aanranding.

De beslissing werd genomen tijdens een federale kabinetsvergadering, maar er is nog geen officiële aankondiging gedaan door de Pakistaanse regering.

Volgens GeoTV zei Kahn tijdens de bijeenkomst: “We moeten zorgen voor een veilige omgeving voor onze burgers”.

Hij zei dat de wetgeving duidelijk en transparant zou zijn met strikte handhaving door ambtenaren.

De ontwerpwetgeving zal de rol van vrouwen in het politiewerk vergroten en de bescherming van getuigen verbeteren.

Kahn zei dat overlevenden en slachtoffer van verkrachting zich zonder angst klachten kunnen registreren en dat hun identiteit door de overheid zal worden beschermd.

De Pakistaanse Premier Imran Khan

Een lid van de Senaat van Pakistan, Faisal Javed Kahn, zei gisteren: “Er zijn strenge straffen ingevoerd tegen verkrachters die kinderen en vrouwen mishandelen, speciale politiediensten, fast track cases, bescherming van getuigen en slachtoffers, een gegevensbank van verkrachters, snelle onderzoeken en andere punten.

De wet zal binnenkort worden uitgevoerd en door het Parlement worden goedgekeurd.

Eerder dit jaar, op 14 september, twitterde hij: “Er zijn stijgende gevallen van kindermisbruik en vrouwenmishandeling.

“De zwaarste straffen voor mishandelde wilde dieren zullen leiden tot castratie. Onze regering zal binnenkort wetten maken.

Seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen komt veel voor in Pakistan, waar elk jaar bijna 1000 vrouwen worden gedood in zogenaamde ‘eremoorden’ omdat ze de conservatieve normen op het gebied van liefde en huwelijk zouden hebben overtreden.

Pakistan is getuige van een toename van het aantal verkrachtingsincidenten sinds 2018 toen een seriemoordenaar de zesjarige Zainab Ansari in de oostelijke stad Kasur in de provincie Punjab verkrachtte en vermoordde.

De zaak trok landelijke protesten aan en Imran Ali, 24 jaar oud, werd later ter dood veroordeeld en opgehangen.

In september trokken twee aanvallers een vrouw uit haar auto die ’s nachts op een verlaten snelweg in de buurt van de stad Lahore, in het oosten van de provincie Punjab, kapot was gegaan en door een bende werd verkracht terwijl haar doodsbange kinderen toekeken. Beide mannen werden later gearresteerd.

De auto van de vrouw had geen benzine meer, terwijl ze met haar twee kinderen op pad was. Ze riep om hulp maar werd uit het voertuig gesleept en verkracht door twee mannen terwijl ze langs de kant van de weg wachtte, meldde Just Earth News.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!