De woordenstrijd tussen de president-elector Joe Biden en de huidige president Donald Trump zou nooit zomaar uitbarsten en verdwijnen.

In de nasleep van de presidentsverkiezingen van 2020 zijn er beledigingen geuit, beschuldigingen geuit, en we weten nog lang niet definitief hoe Amerika er de komende vier jaar verder zal gaan.

Joe Biden, die zeer waarschijnlijk de 46e president van de Verenigde Staten zal worden, is voortdurend aangevallen door Donald Trump voor een aantal zaken. Het aanstaande hoofd van het Witte Huis heeft echter in het verleden een paar eigen weerhaken gegooid.

Tijdens een virtueel stadhuis dat in juli door de Service Employees International Union werd georganiseerd, bestempelde Biden Trump als een racist: “Als hij met mensen omgaat op basis van de kleur van hun huid, of nationale afkomst, waar ze vandaan komen, is dat absoluut misselijkmakend.”

Trump heeft lang verwezen naar het COVID-19 virus als het “China Virus”, de “Kung Flu”, en de “Wuhan Flu”.

Voor Biden gaat het schijnbare gebrek aan integriteit en moraal van zijn rivaal veel verder dan het bleke.

“Geen enkele zittende president heeft dit ooit gedaan,” ging Biden verder. “Nooit, nooit, nooit. Geen enkele Republikeinse president heeft dit gedaan. Geen Democratische president. We hebben racisten gehad, en ze hebben bestaan, ze probeerden gekozen te worden tot president. Hij is de eerste die dat is gelukt.”

Tijdens het virtuele stadhuis, dat maanden geleden plaatsvond, maar nu nog steeds even schrijnend is als toen, beschuldigde Biden Trump ook van het gebruik van ras “als een pruik” om mensen af te leiden van zijn tekortkomingen met betrekking tot de COVID-19 pandemie.

En toch waren er genoeg mensen online klaar om Biden’s beweringen over Trump als racist tegen te spreken, door bewijs aan te bieden van andere presidenten zoals George Washington, die slaven bezat, en Woodrow Wilson, die voorstander was van segregatie, die in dat opzicht misschien nog erger was.

Natuurlijk zullen velen zich Trump’s beroemde antwoord op Biden’s beschuldigingen herinneren. Toen hem zijn mening over de zaak werd gevraagd, zei hij tegen de wereld: “Ik heb meer gedaan voor Zwarte Amerikanen dan wie dan ook, met de mogelijke uitzondering van Abraham Lincoln. Niemand is zelfs maar in de buurt gekomen.”

Op dit punt zijn er zoveel beledigingen door Trump en Biden geuit dat het echt moeilijk is om bij te houden wat echt is en wat gewoon een poging is om een reputatie te bezoedelen.

Wat denk jij? Zal Trump in de notulen worden opgenomen als Amerika’s eerste racistische president? Heeft hij, zoals hij zei, meer gedaan voor zwarte Amerikanen dan de anderen?

Laat ons weten wat jij hiervan vindt door hieronder op reageren te klikken.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!