Doodstraf in Indonesië dreigt voor overspel: Nieuwe wetgeving creëert Buzz op Sociale Media

Doodstraf In Indonesië Dreigt Voor Overspel: Nieuwe Wetgeving Creëert Buzz Op Sociale Media

In Indonesië kan overspel binnenkort een zware straf opleveren, waardoor niet alleen een gekrenkte partner, maar ook gevangenisstraf de vreemdganger te wachten staat. De Indonesische overheid overweegt een nieuwe wet aan te nemen die gevangenisstraffen van maximaal één jaar oplegt voor ‘seksuele misdrijven’ buiten het huwelijk.

Het is, wanneer je Moslim bent, overigens wel wettelijk toegestaan om meerdere vrouwen te trouwen, mits je hen allemaal financieel goed kunt ondersteunen.

Bron: oneworld.nl

Volgens berichten van het persbureau Reuters bevestigen ambtenaren deze stap. De wet zou ook het strafbaar stellen van ongehuwd samenwonen omvatten, evenals het beledigen van de president of staatsinstellingen en het hebben van een mening die in strijd is met de Indonesische staatsideologie.

Dit stuk wetgeving, dat naar verwachting deze maand zal worden goedgekeurd, creëert een buzz op sociale media, gezien de potentieel zware gevolgen, waaronder de doodstraf in Indonesië, voor zaken als overspel.

Een eerdere versie van de wet zou al in 2019 worden aangenomen, maar dit leidde tot landelijke protesten. Honderdduizenden Indonesiërs gingen de straat op, roerend tegen wetten die in hun ogen de persoonlijke vrijheden beperkten.

In het licht van de mogelijke veranderingen roept dit artikel op tot dialoog en discussie. Deel je gedachten met ons en deel dit artikel met je netwerk om het bewustzijn en begrip over de evoluerende situatie van de doodstraf in Indonesië te vergroten.

Over de auteur

Scroll naar boven