Donald Trump beweerd dat hij ‘de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen’.

De 74-jarige zei ook dat als hij niet tot winnaar werd uitgeroepen, het een van de grootste fraudegevallen in de geschiedenis van het land zou zijn.

In het Witte Huis zei de zittende president: “We maakten ons klaar voor een groot feest. We waren alles aan het winnen.

“Dit is een oplichting voor het Amerikaanse publiek. Dit is een schande voor ons land.

“We maakten ons klaar om deze verkiezing te winnen. Eerlijk gezegd, hebben we deze verkiezing al gewonnen.”

Hij eiste verder dat ‘alle stemmingen werden stopgezet’, ondanks het feit dat er geen bewijs is dat er gestemd werd na het sluiten van de peilingen.

En voegde daaraan toe: “We gaan naar het Amerikaanse hooggerechtshof. We willen dat alle stemmingen stoppen.”

Dit komt kort nadat Trump beweerde dat de Democratische Partij ‘stemmen heeft gestolen’.

In een tweet zei hij: “Het gaat GOED maar ze proberen de verkiezingen te stelen. We zullen ze dat nooit laten doen. Stemmen kunnen niet meer worden uitgebracht nadat de peilingen zijn gesloten!”

Miljoenen stemmen in belangrijke staten zoals Michigan, Georgia en Pennsylvania moeten nog worden geteld met de marges tussen Trump en Democraat uitdager Joe Biden die extreem krap zijn.

Eerder op de avond vertelde Biden zijn supporters dat hij vertrouwen dat hij de verkiezingen zou gaan winnen.

In een gesprek met een menigte mensen in Delaware bedankte de 77-jarige zijn fans voor hun geduld.

Hij zei: “Goedenavond. Uw geduld is prijzenswaardig. We voelen ons goed over waar we zijn.”

Toevoegend: “We wisten dat dit lang zou duren, maar wie wist dat we morgenochtend misschien wel zouden winnen!

“Maar we voelen ons goed over waar we zijn. Ik ben hier om je vanavond te vertellen dat we geloven dat we op weg zijn om deze verkiezing te winnen.

“Het is niet voorbij tot elke stem, elke stem is geteld.”

Iemand die niet in het Witte Huis zal zitten, althans niet als president, is Kanye West, die de nederlaag in de verkiezing van dit jaar heeft toegegeven.

De zanger had gehoopt om het Witte Huis in te nemen na de verkiezing van dit jaar maar gaf toe dat hij ruimschoots tekort was gekomen.

Bij het delen van een foto van zichzelf voor de kaart van het kiescollege, zei Kanye: “WELP KANYE 2024.”

Maar het is niet het einde van de lijn voor Kanye’s politieke aspiraties, zoals zijn tweet zou suggereren, bij lange na niet.

Vorige maand ging hij voor The Joe Rogan Experience zitten om te praten over alles, van zijn presidentiële aspiraties tot zijn geloof en een aantal andere onderwerpen die van belang zijn voor de controversiële ster – en om toe te geven dat hij van plan is om in 2024 weer mee te doen aan de verkiezingen.

In de drie uur durende discussie, die meestal werd gedomineerd door Kanye, onthulde de ‘Beroemde’ hitmaker dat hij eerst besloot om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap nadat hij enkele jaren geleden een openbaring had gehad onder de douche.

“Het was iets wat God in mijn hart legde in 2015. Een paar dagen voor de MTV-awards raakte het me onder de douche”, deelde West. “Toen ik er voor het eerst aan dacht, begon ik net te lachen en al die vreugde kwam over mijn lichaam, door mijn ziel heen.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!