Donald Trump heeft eindelijk officieel toegegeven dat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen

Donald Trump Heeft Eindelijk Officieel Toegegeven Dat Joe Biden De Verkiezingen Heeft Gewonnen

Donald Trump heeft eindelijk toegegeven dat Joe Biden dit jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen - de zittende POTUS beweerde echter ook dat dit was omdat de verkiezingen 'gemanipuleerd' waren.

In een tweet die aan zijn 88,9 miljoen volgers werd geplaatst lijkt Trump te hebben toegegeven dat Biden van de Democratische Partij de winnaar was - na een week van woedende ontkenningen die op het sociale-mediaplatform werden geplaatst.

De tweet richt zich vervolgens op ongegronde beweringen over de legitimiteit van de verkiezingen, waarmee hij het thema van zijn recente Tweets voortzet.

Over zijn aanstaande opvolger schreef Trump: "Hij won omdat de verkiezingen vervalst waren...

"NO VOTE WATCHERS OR OBSERVERS allowed, vote tabulated by a radical left private owned company, Dominion, with a bad reputation & bum equipment that couldn't even qualify for Texas (which I won by a lot!), the Fake & Silent Media, & more!"

Twitter heeft de tweet gemarkeerd met het onderschrift: "Deze bewering over verkiezingsfraude wordt betwist," en linken aan een reeks artikelen en fact-checking platformen. Deze omvatten een Associated Press Fact Check tweet waarin staat dat Trump 'geen bewijs heeft geleverd van systematische problemen bij het stemmen of tellen'.

Donald Trump Heeft Eindelijk Officieel Toegegeven Dat Joe Biden De Verkiezingen Heeft Gewonnen

Trump weigerde de verkiezingen toe te geven na de aankondiging van Biden's verwachte overwinning afgelopen zaterdag (7 november) en tweette herhaaldelijk dat er samenzweringen rond de verkiezingen waren.

Twitter heeft de afgelopen weken op veel van de tweets van Trump waarschuwingen voor nepnieuws geplaatst terwijl de president de 'nepnieuwsmedia' blijft beschuldigen van valse berichtgeving over de overwinning van Biden.

Ondertussen is Biden al begonnen met het aanpakken van dingen die hij heeft beloofd wanneer hij president wordt, wat officieel in januari zal plaatsvinden.

Tijdens een persconferentie in Delaware zei Joe Biden: "We zijn al begonnen met de overgang, we zijn goed op weg. [Zijn gedrag] verandert de dynamiek niet in wat wij kunnen doen."

Op de vraag wat hij denkt over de weigering van Donald Trump om de verkiezing toe te staan, antwoordde de Democratische kandidaat: "Ik denk dat het een schande is. Hoe kan ik dit tactvol zeggen? Ik denk dat het niet zal helpen bij de erfenis van de president."

"We gaan op een consistente manier verder, zetten onze administratie samen in het Witte Huis, bekijken wie we gaan kiezen voor onze kabinetsposities en niets gaat dat tegenhouden."

Over de auteur

Scroll naar boven