Dit vermogen behoudt Donald Trump na veroordeling seksueel misbruik door rechter

Donald Trump

De Amerikaanse oud-president en zakenman, Donald Trump, is schuldig bevonden aan smaad en aanranding. Trump moet het slachtoffer, auteur E. Jean Caroll (79), 5 miljoen dollar schadevergoeding betalen. Trump is al lange tijd in het nieuws en besteedt veel geld aan advocaten. Wat is het bedrag dat hij overhoudt nadat hij Jean Caroll heeft betaald? We hebben het onderzocht.

Seksueel misbruik en smaad

De vermeende aanranding van de schrijfster zou midden jaren negentig hebben plaatsgevonden in een warenhuis in New York. Trump zou haar hebben verkracht in een ongepaste kamer. Hij beweerde dat het verhaal niet in haar hoofd zat, maar de jury in de rechtbank leek het daar niet mee eens te zijn bij zijn veroordeling voor aanranding en smaad. Het bewijs van verkrachting was niet overtuigend.

Donald Trump is woedend en verklaarde onmiddellijk dat hij in beroep zou gaan. Trump vindt dat de beschuldigingen deel uitmaken van volgens hem "de grootste heksenjacht die ooit heeft plaatsgevonden". De rechtszaken blijven lopen namens de herkozen president, die heeft verklaard dat hij zich in 2024 kandidaat zal stellen voor het presidentschap.

Rijkdom van Donald Trump

De zakenman heeft een fortuin verdiend met zijn vastgoedimperium, dat zich voornamelijk in en rond New York bevindt. Door zijn opvallende persoonlijkheid en controversiële opmerkingen in het nieuws werd hij al snel een mediasensatie en een internationale ster. Hij stond lange tijd in de top 400 van rijkste Amerikanen. Zijn positie werd hem echter in 2021 om verschillende redenen ontnomen.

Als hij uiteindelijk auteur Jean Caroll betaalt, is er in het geval van Donald Trump geen reden tot bezorgdheid. Hij kan gemakkelijk een miljoen dollar of minder bijbetalen. Volgens het zakenblad Forbes was zijn nettowaarde op het moment van schrijven 2,5 miljard dollar. Ook al zou dit tegen 2022 3,2 miljard dollar zijn, de zakenman heeft niets om ontevreden over te zijn. Hij is gewend om met miljoenen om te gaan. De reden waarom hij de uitspraak aanvecht gaat vooral over reputatieschade en niet over het geldbedrag.

Over de auteur

Scroll naar boven