De gekozen president Joe Biden sprak donderdagmorgen met paus Francis, liet zijn overgangsbureau weten. Dit maakt de paus de meest recente wereldleider die de weigering van president Donald Trump negeerde. 

Wanneer Biden op 20 januari 2021 wordt beëdigd zal hij de tweede katholieke president van de natie zijn. De eerste was een andere Democraat, President John F. Kennedy. Hij woont elke week de mis bij in Wilmington, Delaware. 

‘De gekozen president dankte Zijne Heiligheid voor de uitbreiding van de zegeningen en felicitaties en nam nota van zijn waardering voor het leiderschap van Zijne Heiligheid in het bevorderen van vrede, verzoening en de gemeenschappelijke banden van de mensheid over de hele wereld,’ stond er in de oproep.

Biden ‘sprak de wens uit om samen te werken op basis van een gedeeld geloof in de waardigheid en gelijkheid van alle mensen op het gebied van kwesties als de zorg voor de gemarginaliseerden en de armen, het aanpakken van de crisis van de klimaatverandering en het verwelkomen en integreren van immigranten en vluchtelingen in onze gemeenschappen’, zei hij ook.

Biden sprak in oktober over zijn relatie met paus Franciscus toen hij het Alfred E. Smith Memorial Dinner toesprak, dat hij vanuit Wilmington’s Queen theater deed vanwege de aanhoudende pandemie van het coronavirus.

Het hele evenement, waar ook president Donald Trump aanwezig was, was dit jaar virtueel.

Biden sprak over zijn eerste ontmoeting met paus Franciscus tijdens de inauguratie van de paus in het Vaticaan in 2013.

Toen ik hem begroette, zei hij: “Meneer de vicepresident, u bent hier altijd welkom,” zei Biden. ‘Hij stuurde echt een boodschap naar de wereld om een welkomstbordje in de voordeur van onze kerk te plaatsen.’ 


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!