Bergbeklimmer zonder onderbenen doet het onmogelijke

Man Zonder Onderbenen In Een Derde Werldland

Bergbeklimmer zonder onderbenen trotseert Mount Everest en bereikt de top! Een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen en overwinning

De uitdagingen van Hari Budha Magar na het verlies van zijn onderbenen

De Nepalese bergbeklimmer Hari Budha Magar heeft onlangs een buitengewone prestatie geleverd door de top van de Mount Everest te bereiken. Wat deze prestatie nog indrukwekkender maakt, is het feit dat hij deze hoogste berg ter wereld heeft beklommen ondanks het verlies van zijn onderbenen. In dit artikel duiken we in het verhaal van Hari Budha Magar en zijn ongelofelijke doorzettingsvermogen om zijn dromen waar te maken.

Een moedige reis van Nepal naar Afghanistan en het Verenigd Koninkrijk

Vergezicht In Nepal. Omgeven Door Bergen
Het Landschap Van Nepal


Op negentienjarige leeftijd verliet Magar zijn geboorteland Nepal. Hij trad toe tot het Britse Gurkharegiment en werd uitgezonden naar Afghanistan. Dit korps bestaat uit individuen afkomstig uit de gelijknamige etnische groep in India en Nepal. Helaas verloor Magar beide onderbenen bij een explosie tijdens zijn uitzending. Na het incident werd hij overgebracht naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij zich vestigde. Hier begon hij te kampen met depressie en een alcoholverslaving.

De helende kracht van bergbeklimmen

Groep Van Persoon Die In Berg Lopen

Volgens Magar bood bergbeklimmen hem een uitweg uit zijn moeilijke periode. In 2017 bereikte hij al als eerste persoon zonder onderbenen de top van een berg die hoger was dan 6 kilometer. Deze overwinning smaakte naar meer en het motiveerde hem om zijn grenzen nog verder te verleggen.

Lees meer over de opmerkelijke prestatie van Budha Mager op de volgende pagina!

Over de auteur

Scroll naar boven