Het 3 jaar oude meisje dat de krantenkoppen haalde toen ze 65 uur na de Turkse aardbeving uit het puin werd gehaald, ligt nu in het ziekenhuis te herstellen.

Het beeld van de kleine Elif Perinçek wordt volgens de berichten een symbool van hoop voor haar land na de verwoestingen die de aardbeving in de stad Izmir op vrijdag heeft aangericht.

Er zijn veel mensen omgekomen bij de ramp, en er zijn veel gebouwen afgevlakt. Elif werd echter 65 uur nadat het gebouw om haar heen was ingestort uit het puin van haar huis getrokken.

Hulpverleners 24/7 aan het werk waren konden de driejarige uit het puin halen en haar in een wachtende ambulance krijgen. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en laten beelden zien dat het meisje aan het herstellen is.

De Turkse brandweerman Muammer Celik was degene die Elif vond terwijl ze roerloos op de grond lag en bedekt met stof was. Maar toen hij zich uitstrekte om haar gezicht aan te raken, opende ze haar ogen en pakte ze zijn duim.

Volgens Telemundo52 zei hij: “In het begin was ik erg overstuur. Toen stak ik mijn hand uit om haar gezicht af te vegen en greep ze mijn duim… Ik bevroor, want vlak voor dat moment had ik mijn team om een deken en een lijkzak gevraagd.”

Tegen de tijd dat ze gered werd, lag Elif bijna drie volle dagen in het puin. Haar moeder en twee zussen waren twee dagen eerder gered maar haar 6-jarige broer overleefde het niet.

Een video-uitzending van Elif in het ziekenhuis toont het jonge meisje dat een pop vasthoudt en naar de camera zwaait. In de rapporten staat dat ze geen blijvende verwondingen heeft.

Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers van deze aardbeving. Tragedies zoals deze zijn soms erg zwaar om te zien.

Maar waar duisternis is, is licht. Elif overleefde niet alleen tegen alle verwachtingen in, maar haar positiviteit is iets waar we energie uit kunnen halen.

Deel dit artikel op Facebook als je dit kleine meisje sterkte wil wensen.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!