Een 11-jarige scholier uit Duitsland dreigde zijn leraar te onthoofden .

De jongen maakte de gewelddadige dreiging als reactie op de waarschuwing van zijn leraar dat er gevolgen zouden zijn als de ouders een bijeenkomst met leraren niet zouden bijwonen.

De leerling, die moslim is, had eerder na een minuut stilte voor de Franse schoolmeester Samuel Paty gezegd dat ‘je iemand mag doden die de profeet beledigt, want dat is oké’.

Toen de directeur van de school de ouders van de jongen belde om alarm te slaan, antwoordde zijn moeder dat de familie niet zo’n extreem standpunt innam en zegt dat hun zoon dat ergens op school gehoord moet hebben, volgens Tagesspiegel.

De dreiging van geweld op de christelijke Morgenstern-basisschool in Spandau, een voorstad van Berlijn, kwam nadat de leraar het belang van een komende ouderavond had benadrukt.

Ze vertelde haar klas dat de bijeenkomsten van vitaal belang waren omdat ze het mogelijk zouden maken problemen aan de orde te stellen en voegde eraan toe dat er gevolgen konden zijn voor degenen die weigerden deel te nemen.

In reactie daarop zei de jongen: ‘Als mijn ouders niet komen opdagen, dan doe ik hetzelfde met jou als die jongen met die leraar in Parijs’.

De jongen verwees naar de 18-jarige Abdoulakh Anzorov, de Tsjetsjeense extremist die Paty op 16 oktober in de Parijse voorsteden onthoofdde.

Paty was het doelwit nadat hij tijdens een les over vrije meningsuiting controversiële cartoons van de profeet Mohammed aan zijn klas had laten zien, waarbij hij voor woede bij moslimouders zorgde.

De Franse president Emmanuel Macron beschreef Paty als een ‘stille held’ en bracht hulde aan de Franse leraren terwijl hij beloofde de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

Dat heeft hem het doelwit gemaakt van woede uit de hele moslimwereld, waar het beeld van Macron is verbrand tijdens protesten.


Net-binnen reacties

Welkom bij Net-binnen! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!